parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Urmel zboara spre luna

on November 17, 2017

Urmel zboara spre luna

In ultima perioada am imbogatit biblioteca lui Darius si a lui Andrei (se va bucura si el de cartile astea ceva mai incolo*:) happy) cu mai multe tituluri noi. Despre cele care ne plac cel mai mult o sa va povestesc pe rand. Prima carte pe care v-o recomand astazi este “Urmel zboara spre luna”. Urmel este unul din personajele noastre preferate din carti,  despre care v-am mai povestit aici. El porneste intr-o noua aventura; de data aceasta zboara tocmai pe Luna, impreuna cu prietenii sai de pe insula Titiwu. Cartea e scrisa in acelasi stil amuzant, cu Mare-fantul care nu vorbeste prea bine, stalcind cuvintele, cu Urmel cel vesel si cu imaginatie bogata care se indeparteaza de ceilalti, ramanand singur pe Luna, cu Purcica ce il iubeste pe Urmel ca o adevarata mama, dar si cu Otto,  un simpatic extraterestru, alaturi de care prietenii pornesc in explorare.

Urmel zboara pe luna -imagini din carteOtto aterizeaza cu naveta lui spatiala tocmai pe Titiwu si le propune locuitorilor insulei sa-l insoteasca intr-o calatorie prin spatiu, la finalul careia sa se opreasca pe Luna. Urmel, dar si profesorul Habacuc Tibatong sunt foarte incantati si decid imediat sa se alature lui Otto. Desigur, aproape toate animalele de pe insula se imbarca pe nava spatiala, dorindu-si sa mearga in aceasta calatorie legendara. Va las sa descoperiti singuri in carte de ce ramane Urmel singur pe Luna si cum se intorc prietenii dupa el.

Urmel zboara pe luna -imagini din carte 2Povestea l-a cucerit pe D., care mi-a tot cerut sa i-o citesc cu intonatia de extraterestru pe care am folosit-o pentru Otto si care l-a amuzat teribil. De cateva seri cu povestea asta ne indeletnicim, dar curand va trebui inlocuita de o carte noua. Nu-i bai, pentru ca, asa cum va spuneam, ne-am improspatat biblioteca la ultimele comenzi pe Universul Enciclopedic. Chiar azi am mai comandat cate ceva, ca doar e Black Friday si preturile sunt chiar bune. Am gasit carti reduse cu 50 %.

Urmel zboara pe luna -imagini din carte 3Zilele astea am scris mai mult despre carti, dar asa e la noi cand vine frigul. Stam mai mult prin casa si citim mai mult decat vara. Vorba aia: “Iarna nu-i ca vara” :)))  Incerc sa vin cu carti noi, sa-l surprind pe D. cu ceva suficient de interesant incat sa uite de desenele animate. Tot pentru ca petrecem mult timp inauntru si cererea pentru desene este mai mare. Iar eu nu stiu cum sa fac sa-i dau cat mai putin TV, pentru ca aproape de fiecare data cand il las sa se uite, la final, cand vreau sa inchid televizorul (dupa ce stabilim in prealabil cat se va uita+ii reamintesc cu 5-1o minute inainte ca e timpul sa se opreasca), incep certurile moderate (in zilele bune) sau crizele de furie, daca e obosit. Long story privitor la acest subiect, voi reveni pe tema asta care-mi da dureri de cap.

Asa ca salvarea mea sunt cartile! Cu cat mai multe, cu atat mai bine, chiar daca in curand nu mai avem pe unde sa le punem :)).

 

.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: