parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Zile de Sarbatoare si zambete – 1 si 8 Martie

on March 8, 2017
Spring flowers

Image courtesy of OZphotography at FreeDigitalPhotos.net

Astazi, de 8 Martie, m-am gandit la ce imi doresc pentru mine, ca mama, ca femeie, ca om. Sunt lucururi simple, pe care vi le urez si voua! In primul rand, imi doresc sa fiu sanatoasa! Asa nu pretuim cum se cuvine sanatatea cand o avem…consideram ca e de la sine inteles sa fim sanatosi, sa functionam normal, dar bolile mai vin din cand in cand si ne reamintesc ca unul din darurile cele mai de pret este sanatatea. Stiu, e ceva atat de banal ceea ce spun, dar asta simt nevoia sa subliniez, in primul rand pentru mine, dupa incercarile prin care am trecut in ultimele 2 saptamani.

Apoi imi doresc sa imi dau timp, sa ma pot bucura de tot ce este frumos in viata mea si sa incetinesc ritmul!

Imi mai doresc mai multa rabdare cu mine si cu cei din jur!

Nu in ultimul rand, vreau sa devin o persoana mai buna pe zi ce trece, sa ma perfectionez, sa invat lucruri noi si totodata sa daruiesc si altora din rezervorul meu!

Tot astazi mi-am dat timp pentru o activitate handmade. Mi-am propus sa confectionez o felicitare, pentru a continua seria de activitati handmade de primavara, pe care am inceput-o acum o saptamana, odata cu realizarea unor martisoare simple de 1 Martie. M-am gandit atunci sa profitam de faptul ca Darius este acasa din cauza unei raceli, deci avem timp de DYI. Marturisesc ca niciodata n-am fost o persoana prea handy, asa ca aveam emotii in legatura cu rezultatul final. Nu stiam daca o sa ne iasa ceva acceptabil, dar eu zic ca sunt cat de cat agreabile, putem sa le dam mai departe doamnelor educatoare si colegelor de la gradi (ceea ce am si facut). Cred ca oricine poate face martisoare, daca am reusit si noi*:) happy. As zice ca acestea sunt cele mai simple martisoare posibile! Mai jos, am descris procesul parcurs cu ele. Pentru felicitarea de 8 martie, am lasat filmuletul de pe youtube sa vorbeasca de la sine.

Inainte de 1 martie, am facut o vizita la Carrefour de unde am luat cateva materiale simple, gandindu-ma cum as putea sa le imbin astfel incat sa-l pot implica si pe Darius in confectionarea martisoarelor. Iar ceea ce poate el sa faca usor la varsta lui (2 ani si 10 luni) este sa lipeasca diferite obiecte/materiale si eventual sa decupeze cu foarfeca cu model marginea colilor folosite pentru martisoare (bineinteles, asta impreuna cu mine).

 

Asadar, am achizitionat urmatoarele materiale:

  • lipici
  • foarfeca cu model
  • carton colorat
  • cerculete colorate din fetru
  • diverse obiecte de lipit: floricele colorate din lemn, fluturasi din lemn, inimioare

Procesul este fooarte simplu: am impartit coala din carton in 8 bucati, pe care le-am taiat pe margine cu foarfeca ondulata, pentru a obtine un efect mai festiv. Apoi in mijlocul cartonasului astfel format, am inceput sa lipim bucatile colorate din fetru, parte la care a contribuit mai mult Darius. Dupa aceea, am lipit in mijlocul cerculetelor cate o floare sau un fluturas, fara nicio regula, cel mult uitandu-ne sa combinam culorile cat mai armonios, (desi daca Darius propunea o varianta mai pastelata, o acceptam pe aceea).Martisoarele noastre 2

 

Practic, ne-am lasat imaginatia sa zburde si asta este ce-a iesit. Important e ca sunt facute de noi, ca am reusit sa ne mobilizam si ca astfel am pornit pe drumul activitatilor handmade, pe care sper sa continuam. In poza sunt doar cateva martisoare, cele care au ramas dupa ce au fost impartite la gradi. Am uitat sa le pozez inainte *:) happy.

Iar mai jos, felicitarea 3 D cu maci – cea din imagine este cea realizata de mine. I’m proud of it! Activitatea asta am facut-o fara Darius. Cred ca la anul pot sa-l implic si pe el in “fabricarea” ei. Acum am incercat eu sa vad cat e de dificil si va spune o novice in ale mesteritului ca nu e! Chiar se poate!

Aveti nevoie de foarte putine resurse, veti vedea in filmulet, care explica pas cu pas ce avem de facut, si mai aveti nevoie de rabdare si de aproximativ o ora si jumatate pentru a o realiza. (poate chiar mai putin, daca sunteti mai priceputi). Spor la treaba!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: