parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

4 luni de pauza

on December 31, 2016

writingDupa o pauza atat de lunga de la scris, imi vine foarte greu sa reiau aceasta activitate. In tot acest rastimp, am inceput mental multe articole, pe diverse teme, mi-am tot propus sa fac un pas in directia asta, dar ceva m-a impiedicat sa actionez. Timpul meu parca ar fi fost inghitit de un capcaun pe care nu l-am putut prinde pentru a i-l cere inapoi. Indrazneala de a scrie, de a spune si a ma expune, s-a evaporat parca si ea. S-au si intamplat o gramada de chestii, am fost luata prin surpindere de multe evenimente mai mult sau mai putin fericite.

M-am gandit des sa repornesc motoarele, dar n-am reusit sa concretizez nicicum. Nu mai conteaza pana la urma. Cert e ca anul viitor sper sa fie mai productiv, sa am putere mai multa de concentrare si sa nu mai abandonez acest proiect drag sufletului meu.

Faceam acum o retrospectiva a celor intamplate in aceste 4 luni de pauza (ce bine e sa scrii, sa stai sa analizezi in liniste si sa te uiti in tihna inapoi si desigur sa privesti si spre viitor!) si mi-am dat seama ca a fost mai intelept sa ma concentrez pe prioritatile din aceasta perioada. Si cum putea fi altfel atunci cand vorbim de prioritati precum sarcina, sanatate proprie, copil si sot bolnavi, copil care a trebuit sa se adapteze si el la o serie de schimbari neprevazute? Mi se deruleaza in fata ochilor un carusel care parca nu a putut fi oprit sub nici o forma. Dar cred si sper ca acum si-a redus macar viteza si poate chiar se va opri pentru o scurta vreme*:) fericit.

Da, am trecut deja de jumatatea drumului cu sarcina, un drum plin de provocari, cu intarcat, izbucniri vulcanice, ciocniri de dorinte si de interese, urmate de pupicuri, imbratisari, declaratii siropoase, saptamani intregi cu ganduri, griji, febra, multi muci, planuri, un cocktail cu de toate, o avalansa de emotii si lista nu e decat la inceput. Luna decembrie ne-a cam pus capac, a venit cu niste “daruri” nechemate, cu varicela la patrat si raceli presarate cu tuse si alte minuni de care chiar n-aveam lipsa. Cam asa a fost pana acum cea de-a doua sarcina, si cum spuneam, asta e varful iceberg-ului.

Ceea ce conteaza cand trag linie, acum ca e si sfarsit de an, e sa-mi dea cu plus. Cred ca depinde cum aleg sa vad eu lucrurile – da, putea fi altfel, mai bine, fara atatea provocari, dar sigur putea fi si mai rau. Pana la urma, asa e viata, condimentata cu de toate, cu mult neprevazut (care-mi place mie de numa’!), cu planuri spulberate si refacute, cu sperante, cu lacrimi, cu noi inceputuri…

Pe scurt, vreau sa ma bucur de ceea ce este si sa privesc cu incredere spre noul an. Amin! *;) face cu ochiul

 


2 responses to “4 luni de pauza

  1. adndefemeie says:

    Multă sănătate și fericire! Răbdare și putere pentru a trece peste toate!

    Liked by 1 person

  2. Multumesc, Carmen! O, da, am nevoie din plin de toate 🙂 . Dar sper ca anul 2017 sa vina cu mai mult decat cel ce tocmai s-a incheiat. Ceea ce-ti doresc si tie! Un an plin de bucurii, realizari si tot ce-ti doresti!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: