parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Blocaj emotional

on August 7, 2016

Block image..sau mental. Nu stiu de care e, dar stiu ca sunt intr-o perioada in care ma simt blocata. Sunt constienta de starea asta, dar nu pot inca sa o depasesc. Spre deosebire de alte dati, as spune ca exista un progres totusi, pentru ca nu ma lamentez. Stiu ca va trece. Dar mi se pare ca dureaza prea mult. Si mai stiu ca nimeni nu va veni sa ma “deblocheze”.

Ce ma deranjeaza de fapt, este ca blocajul se manifesta pe mai multe planuri (cum altfel…?). Cele mai evidente sunt scrisul, sportul si alimentatia. Dar mai sunt si altele, mai subtile. Am citit acum un articol interesant despre blocaje si cauzele lor. Guess what? Increderea in sine este raspunsul magic ce le poate rezolva. Da, trebuie sa mergem la radacina problemelor, acolo de unde porneste totul. Desi nu pare clar ca asta ar fi cauza stagnarii, la o privire mai atenta, lucrurile sunt legate intre ele.

Simptomele care indica lipsa increderii si implicit, blocajele, sunt bifate toate de mine: pierderea creativitatii, lipsa dedicarii, prezenta unui sentiment de renuntare (ca doar si-asa nu face diferenta ceea ce spun eu, sau, de cealalta parte, nu mai conteaza ca am mancat 2/4/6 bucati de ciocolata la 10 seara), dialog interior al unui om care cauta scuze (oh da, din plin! – n-am timp, n-am inspiratie, nu e important, nu pot spune pe sleau cutare lucru ca as putea deranja pe cineva, si multe altele).

Cum spuneam, singurul lucru bun in toata povestea este o convingere deplina ca voi depasi momentul asta, ca e doar o etapa, poate chiar necesara, din care trebuie sa invat ceva. Ma si mir ca sunt asa de convinsa de asta *:) fericit, nu stiu de unde o veni acest sentiment. Probabil din putina munca ce o fac pentru a ramane pe linia de plutire, si anume lecturarea de carti/ articole care ma ajuta sa inteleg anumite trairi, sa imi doresc sa evoluez, chiar daca uneori mi se pare ca e prea lenta aceasta evolutie.

Iar una din solutiile pentru a surmonta obstacolul ce mi l-am asezat singura in drum, este aceea de a ma intoarce la inceput, acolo de unde am plecat. Daca de exemplu, ma intorc la inceputul drumului pe care l-am inceput cu blogul, imi amintesc lucruri frumoase, o perioada cu destul de multa determinare, as zice. Deci da, ajuta sa te intorci la inceput. Cred ca, daca iti poti gasi aceeasi motivatie, inseamna ca esti pe drumul cel bun si trebuie sa continui, chiar daca o sa mai schiopatezi, din cand in cand.

Si mai cred ca una din cele mai mari virtuti este perseverenta (in bine, desigur)! Cum se zice? Spune-mi ce virtute ai alege, ca sa-ti spun ce-ti lipseste. (cred ca altfel era expresia *:) fericit)

Inca ceva interesant: problemele nerezolvate la un moment dat, se vor intoarce sub o forma sau alta din nou, asa ca e mai bine sa gasim puterea sa le infruntam, ca sa trecem la urmatorul nivel. Bineinteles ca spun asta ca sa ma incurajez sa studiez mai atent acele probleme care se aseamana intre ele si care tot reapar. De exemplu, faptul ca ma enervez foarte tare cand la meu puiut il ia pe “nu” in brate si nu-l mai pot convinge de nimic, oricate lucruri i-as spune. Da, e adevarat ca un copil care imbratiseaza negatia poate sa puna la incercare si rabdarea unor persoane mai calme, dar la fel de adevarat e ca atunci cand ai lamurit tu cu tine de unde vine de fapt iritarea (din nestiinta de a gestiona situatia cum trebuie, din dureri trecute, etc), incepi sa vezi solutii care erau acolo si pana in acel punct.

Nu stiu cum sa inchei … azi am ales sa scriu despre ce simt, ce nu-mi da pace. Nu am putut aborda aspecte ce tin de parenting (dar sa zicem ca subiectul se leaga si de asta, intr-un fel). Incerc sa dau finalului o nota optimista, as zice eu: “Nu renunta niciodata la visurile tale si vei fi invingator si viu chiar daca vei muri.”(Alexandru Bunescu)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: