parenting cu blandete

“While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about” – Angela Schmindt

Un drum cu peripetii

on March 23, 2016

Imi amintesc si acum ultima vacanta la mare, cea de anul trecut, care trebuia sa fie una perfecta, deoarece era primul nostru concediu in 3. Fusese mult asteptat, programat si rasplanificat, cu liste bifate din timp, ca sa nu apara ceva neprevazut si sa ne strice socotelile, cu discutii ample despre ce si cum o sa facem, cum o sa ne distram impreuna cu mogaldeata noastra de bebelus de 1 an si 3 luni, cu visuri incantatoare cu iz de vara si adiere blanda de vant. Ca sa ma asigur ca totul va merge bine, rascoleam prin minte dupa scenarii de tot felul care s-ar putea intampla, gasind solutii pe care sa le folosim “in caz de” si intorcand zilnic listele pe toate partile, dar nu reuseam sa vad ce probleme ar putea interveni. Hm, ce naiva si visatoare mai sunt! *:) fericit

Cu toate astea, inainte de plecare, aveam un feeling ca ceva n-o sa mearga asa cum ne dorim, pe principiul ca “socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ”, dar incercam sa ma conving ca totul va merge bine, conform planurilor noastre pentru ca prea ne-am gandit la toate de data asta! In ziua plecarii, cu toate bagajele facute, preagtiti pentru drumul lung pe care il aveam de facut pana la marea noastra care ne astepta atat de nerbadatoare incat se involburase toata, eram fericiti pentru ca stiam ca urmeaza o vacanta formidabila! Dar ce sa vezi? Pe drum ne asteptau multe peripetii, ca prea eram noi increzatori ca le stim pe toate si ne-am gandit la toate. Nu se mai spune “sa-ti faci planuri, daca vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada”?

Totul a fost bine timp de vreo 2 ore, fara incidente, bebele cooperant si el, in sensul ca a dormit bustean*:) fericit, cam pana cand au inceput sa apara primele raze de soare intr-o dimineata din luna lui cuptor. Desigur, noi plecaseram de acasa cu noaptea-n cap, ca niste oameni organizati ce (nu) suntem, ca sa mergem cat mai putin pe arsita, desi nu eram prea ingrijorati de caldurile ce se tot anuntau cu surle si trambite pe la stiri. Noi stiam ca aveam pe ce ne baza, si anume pe aerul conditionat al masinii, care ne facea sa ne simtim ca-n Antarctica. Asta pana in ziua fatidica, ziua in care am plecat spre mare, cand s-a produs inevitabilul si Mr. Freon Auto s-a gandit sa ne dea o lectie. Pe masura ce soarele se suia pe bolta, noi simteam tot mai tare ca ne-am incins, dar ne spuneam ca o fi de la plansul bebelusului care, intre timp se trezise si nu mai prea avea stare. Noi incercam sa ne maimutarim in fel si chip, ca sa-i distragem puiutului atentia si initial credeam ca de atata agitatie resimtim caldura dogoritoare. La scurt timp insa, ne-a izbit realitatea in fata si am realizat ca avem o problema cu freonul masinii, care s-o fi terminat si el. Ne-am dat seama ca nu mai facusem de multa vreme o igienizare a aerului conditionat.

Ce stiam sigur, era ca nu putem continua drumul asa pana la mare, cu un copil mic in masina, asa ca ne-am oprit sa ne racorim si sa gasim solutii. Prietenul Google ne-a sarit in ajutor, ca de fiecare data, recomandandu-ne o firma care face incarare freon auto in Bucuresti, la preturi foarte bune (sincer, si cu preturi mai mari, tot i-am fi sunat la cat eram de disperati sa rezolvam problema) si cu experienta in domeniu de peste 10 ani! I-am sunat degraba si mare ne-a fost bucuria cand am vazut ca ne raspund cu promptitudine, intrebandu-ne daca avem nevoie sa vina la domiciliul nostru, pentru ca au si acest serviciu. Le-am explicat situatia in care ne aflam si au reactionat rapid, spunandu-ne ca pot veni pe traseul nostru, la intrarea in Bucuresti, pentru a nu ocoli prea mult, intrand in aglomeratie. Astfel, dupa o ora de la discutie, deja ne intalneam cu echipa de profesionisti, care au facut reincarcarea freonului in 30 de minute, spre mirarea noastra, care nu mai conteneam cu vorbele apreciative la adresa acestor oameni care ne-au salvat din impas.Iata-i in aceste imagini in exercitiul functiei. *:) fericit

Dupa aceasta experienta, ne-am continuat drumul fara alte evenimente neprevazute, totul derulandu-se asa cum ne-am dorit, dar despre asta, intr-un articol viitor. Astazi mai vreau doar sa va spun ca acum stiu ce voi trece pe lista de bifat inainte de a pleca la drum lung pe timpul verii: verificarea instalatiei de aer conditionat si igienizarea acesteia! Dupa discutiile cu cei de la freon-auto.com, suntem mai constienti de importanta ce trebuie acordata acestor igienizari, deoarece discutam de fapt, de aerul pe care il respiram in fiecare zi. Asa ca, acum ca a venit primavara, cred ca stim ce mai avem de facut, nu?

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: